Van, Door en Voor Merksplas

Van, Door en Voor Merksplas

Archief

Ga naar het archief. Alle nummers online.

Kruiswoorden


Truckersrun

Ditjes en datjesPosted by Karel Wed, June 07, 2017 17:52:13

Op zaterdag 10 juni gaat de 17de Truckersrun door. Deze "Truckers voor Kinderen" passeert tussen 9u en 16u30 liefst zes keer door Merksplas, via de Steenweg Turnhout, de Leopoldstraat, de Schuttershofstraat, de Molenzijde en de Steenweg Rijkevorsel. De kolonne krijgt begeleiding door de politie.

Meer info: www.truckersvoorkinderen.beRaph Huet stelt ten toon

Ditjes en datjesPosted by Karel Thu, April 27, 2017 16:11:35


In de Sint-Katharinakerk van Hoogstraten is een tentoonstelling ingericht met de glas-in-loodramen die Kempenaar Raph Huet maakte. De 75-jarige kunstenaar uit Merksplas is een neef van Jan Huet, die bekend werd door zijn glasramen. Na zijn opleiding begon Raph eerst met schilderen. In 1985 kreeg hij een opdracht om enkele glasramen te maken voor de kerk in het Italiaanse Feltre. Daarna legde hij zich volledig toe op de glas-in-loodramen. Je vindt zijn werken ook in Frankrijk. Dichter bij huis heeft de kerk in Vorselaar acht ramen van hem. In de kerk van Hoogstraten hangt een glasraam dat hij in 2004 maakte. Het maken van een glas-in-loodraam is een geduldig werk. "Met die kunstwerken in Hoogstraten en Vorselaar ben ik tien jaar bezig geweest. Mijn laatste overzichtstentoonstelling dateert van 25 jaar geleden. Het werd dus tijd om nog eens alles naast elkaar te zetten.”

De tentoonstelling ‘Van Wortel tot Feltre en terug’ maakt deel uit van het themajaar Grenzeloos en is tot 14 mei te bezichtigen in de Sint-Katharinakerk.